Sayfa Yükleniyor...

Mumiyo’nun 9 Faydası ( Shilajit )

18 Nisan 2022 yazar Salih Aylı0
mumiyo-2.jpg?fit=234%2C98&ssl=1

Mumiyo’nun 9 Faydası ( Shilajit )

Mumiyo  nedir?

Shilajit, öncelikle Himalayaların kayalarında bulunan yapışkan bir maddedir. Bitkilerin yavaş ayrışmasından yüzyıllar boyunca gelişir.

Shilajit, Ayurveda tıbbında yaygın olarak kullanılır. Genel sağlığınız ve refahınız üzerinde olumlu bir etkisi olabilecek etkili ve güvenli bir takviyedir. Shilajit veya Mumiyo, Hindistan kökenli ve hala birçok Asya ülkesinde uygulanan 5.000 yıllık bir hastalık önleme ve tedavi yöntemidir.

Mumiyonun bu kadar etkili bir şifalı bitki olmasının bir nedeni, yüksek fulvik asit içeriğinden kaynaklanmaktadır. Fulvik asit, bağırsak sağlığını iyileştirmekten cildi sağlıklı tutmaya kadar kanıtlanmış birçok faydaya sahiptir. Bu eski bitki, büyük bir fulvik asit yüzdesi içerir ve bu güçlü asit alımınızı artırmak için kullanılan en yaygın takviyelerden biridir.

Mineral Pitch, Jew’s Pitch, Mineral Wax, Salajeet, Brag-shun, Shilajita, Moomio, Mumie, Mumijo, Mumiyo. olarakta bilininir.

Shilajit (MUMIYO) Faydaları:

1. Alzheimer hastalığı:

Alzheimer hastalığı, hafıza, davranış ve düşünme ile ilgili sorunlara neden olan ilerleyici bir beyin bozukluğudur. Alzheimer semptomlarını iyileştirmek için ilaç tedavileri mevcuttur. Ancak mumiyonun moleküler bileşimine dayanarak, bazı araştırmacılar mumiyonun Alzheimer’ın ilerlemesini önleyebileceğine veya yavaşlatabileceğine inanmaktadır.

Mumiyonun birincil bileşeni, fulvik asit olarak bilinen bir antioksidandır. Bu güçlü antioksidan, tau proteininin birikmesini önleyerek bilişsel sağlığa katkıda bulunur. Tau proteinleri sinir sisteminizin önemli bir parçasıdır, ancak birikme beyin hücresi hasarını tetikleyebilir.

Araştırmacılar, mumiyodaki fulvik asidin tau proteininin anormal birikimini durdurabileceğini ve iltihabı azaltarak Alzheimer semptomlarını potansiyel olarak iyileştirebileceğini düşünüyor. Bununla birlikte, daha fazla araştırma ve klinik çalışmaya ihtiyaç vardır.

2. Düşük testosteron seviyesi:

Testosteron birincil bir erkek cinsiyet hormonudur, ancak bazı erkekler diğerlerinden daha düşük bir seviyeye sahiptir. Düşük testosteron belirtileri şunlardır:

  • düşük cinsel dürtü

  • saç dökülmesi

  • kas kütlesi kaybı

  • yorgunluk

  • artan vücut yağı

45 ila 55 yaşları arasındaki erkek gönüllülerin bir klinik çalışmasında, katılımcıların yarısına plasebo verildi ve yarısına günde iki kez 250 miligram (mg) dozda saflaştırılmış mumiyo verildi. Art arda 90 gün sonra, çalışma, saflaştırılmış mumiyo alan katılımcıların plasebo grubuna kıyasla önemli ölçüde daha yüksek bir testosteron seviyesine sahip olduğunu buldu.

3. Yaşlanma:

Mumiyo, güçlü bir antioksidan ve antienflamatuar olan fulvik asit bakımından zengin olduğundan, serbest radikallere ve hücresel hasara karşı da koruma sağlayabilir. Sonuç olarak, mumiyonun düzenli kullanımı uzun ömürlülüğe, daha yavaş yaşlanma sürecine ve genel olarak daha iyi sağlığa katkıda bulunabilir.

4. Kısırlık:

Shilajit ayrıca erkek infertilitesi için güvenli bir takviyedir. Bir çalışmada, 60 infertil erkekten oluşan bir grup, yemeklerden sonra 90 gün boyunca günde iki kez mumiyo aldı. 90 günlük sürenin sonunda, çalışma katılımcılarının yüzde 60’ından fazlası toplam sperm sayısında bir artış gösterdi. Yüzde 12’den fazlasında sperm hareketliliğinde bir artış vardı. Sperm motilitesi, bir numunedeki spermin doğurganlığın önemli bir parçası olan yeterince hareket etme yeteneğini ifade eder.

5. Kalp sağlığı:

Bir diyet takviyesi olarak Shilajit de kalp sağlığını iyileştirebilir. Araştırmacılar, mumiyoların kardiyak performansını laboratuvar sıçanları üzerinde test ettiler. Mumiyo ön tedavisi gördükten sonra, bazı sıçanlara kalp hasarını indüklemek için izoproterenol enjekte edildi. Çalışma, kalp hasarından önce mumiyo verilen sıçanların daha az kardiyak lezyona sahip olduğunu bulmuştur.

Aktif kalp hastalığınız varsa mumiyo almamalısınız.

6. Enflamasyon ve Virüslerle Savaşır:

Hastalığa neden olan iltihapla savaşmak için tasarlanmış bir diyetin parçası olarak, mumiyo kullanmayı düşünebilirsiniz. Araştırmalar, mide ülserlerinin iyileşmesinde ve önlenmesinde ve bunlarla ilgili inflamasyonun azaltılmasında etkili olduğunu bulmaktadır.

Sadece iltihabı hafifletmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda “geniş, ancak spesifik” antiviral özelliklere sahiptir. Bir İtalyan laboratuar çalışması, özellikle çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bir virüs olan herpes ile ilgili bir dizi virüse ve HRSV’ye karşı önemli antiviral aktivite buldu.

7. Bağımlılıkları Kırmaya Yardımcı Olur:

Diğer uyuşturucu maddelerle benzersiz etkileşimi nedeniyle, mumiyo bağımlılığı kırma süreci üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Opioidlerden gelen hastalara verildiğinde, gerçek bağımlılığı azaltır ve yoksunluk semptomlarını en aza indirir, çoğu durumda bağımlılığı kırmak için verilen yaygın ilaçlardan daha iyidir

Benzer şekilde, bu şifalı “bitki” alkol bağımlılığını azaltır ve içmeyi bırakan alkoliklerin yaşadığı geri çekilmeyi büyük ölçüde azaltır. Öyleyse, Doğu tıbbının yüzyıllardır bağımlılığı kırmak için kullanılmasını tavsiye etmesi şaşırtıcı değildir.

8.Romatoit artrit (eklem romatizması ) Hastalığında Etkileri

İltihaplı Romatizma, yani tıbbi adıyla romatoid artrit (eklem romatizması), kronik bir inflamatuar bozukluktur. Bu bozukluk bazı bireylerde cilt, gözler, akciğerler, kalp ve kan damarları dahil olmak üzere çok çeşitli vücut sistemlerine zarar verebilir.

Mumiyo  baışıklık sistemini olağanüstü destekleyerek hastalığın ilerleyişini azaltmada,semtomlarını hafifleterek tedavisine yardımcı olmaktadır,Kandaki enfeksiyonları gidererek vucüt direncini arttırmaktadır.
9.Mide Hastalıklarında Etkisi
 Gastrit,ülser ve Reflü gibi mide sorunlarında Mumiyo midenin fazla asitini azaltarak mide iltihabının atılmasında başarılı olmaktadır.

Yanıtla

E-Mail adresiniz yayınlanmaz. Yıldızlı alanları doldurmak zorunlu


dogal-sifa-footer

Doğal Şifa Lokman Hekim, tedavi edici sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez aracı olan hekim reçetelerini hastalar için doğru, güvenilir ürünlerle zenginleştirmeyi öncelikleri arasına almıştır. Bunu yaparken hekimlerimize de güçlü ve emin olacakları tedavi alternatiflerini doğru ve güvenilir ürünlerle sunmayı hedeflemiştir. "Derdi veren dermanınıda vermiştir" fıtratıyla çıktığımız yolculuğumuzda sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Site içerisindeki tüm görseller ve metinlerin telif hakkı Doğal Şifa Lokman Hekimdedir